Beijk Catering is maatschappelijk betrokken op onder andere de volgende punten:
De cateringmedewerkers, onze toppers!
- De belangrijkste schakel voor wat betreft klanttevredenheid. Het restaurant kan dan nog zo mooi zijn, de mensen moeten het doen. Wees eerlijk; de lunch smaakt toch veel lekkerder als je daar gratis een gulle glimlach bij krijgt?
- Binnen de holding zijn er 280 personeelsleden werkzaam. Deze mensen ademen allemaal onze ‘cultuur’ oftewel gasttevredenheid, sfeer, een glimlach, representatief en vooral plezier hebben.
- Zeer laag verloop- en ziektepercentage. Mede doordat de betrokkenheid zo intens is, hebben wij een verlooppercentage van 2,73% en een ziektepercentage van nog geen 3% per jaar.
- Inzetten en opleiden van medewerkers vanuit de arbeidsachterstand.In één vaste locatie en in onze eigen locaties, zijn dagelijks gemiddeld acht personen aan het werk.
- Inzet van medewerkers met een lichamelijke en/of geestelijk beperking. In twee vaste locaties zijn tien personen aan het werk.
Van ‘gewone’ naar ‘gezonde’ voeding
Indien ‘gewone’ voeding omgezet kan worden naar biologisch, duurzaam, regionaal en/of fairtrade, dan moet het aan de volgende criteria voldoen:
- Het moet op voorraad zijn, want als wij een product omzetten, dan doen we dat bedrijfsbreed.
- Het moet betaalbaar zijn.
- Het moet lekker zijn.