Vanaf 1 juni mogen restaurants en cafés weer open voor het publiek! Om onze restaurants (TGI Fridays, Sportstad Café en Chef Serveert) Coronaproof te maken, houden we ons aan de richtlijnen van Koninklijke Horeca Nederland. De branchevereniging heeft een protocol opgesteld waar de horeca aan moet voldoen tijdens de coronacrisis.

Catering Groningen Catering Drenthe Catering Friesland
  • Alleen naar binnen op reservering. Cafés en restaurants werken voorlopig alleen op reservering. Eenreservering plaatsen kan gelukkig ook aan de deur.
  • Controlegesprek bij binnenkomst. Voor je aan tafel gaat, moet je eerst een controlegesprek doen met een van de medewerkers. Zij vragen of je de afgelopen 24 uur last had van hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten, of dat een huisgenoot van je dat heeft gehad. Als het vermoeden bestaat dat je corona-gerelateerde klachten zou kunnen hebben, mag de toegang je worden geweigerd.
  • Ontsmetten bij de ingang. Voordat je echt naar binnen mag, zul je eerst je handen moeten ontsmetten met handgel of door ze te wassen.
  • Bedienen op 1,5 meter. Als je uiteindelijk aan tafel zit, moet de bediening op 1,5 meter afstand blijven bij het serveren van het eten of de drankjes en het afruimen van de tafel.
  • Maximaal 4 mensen aan tafel. Aan tafel mag je met maximaal 4 mensen zitten. Een uitzondering wordt gemaakt voor huishoudens die bestaan uit meer personen, zoals een gezin met meer dan 2 kinderen. Aan de bar gelden dezelfde regels: maximaal 4 personen.
  • Ontsmetten na afloop. Na afloop van ieder bezoek moeten de tafel, stoelen en menukaarten grondig gereinigd worden.
  • Regels moeten zichtbaar zijn. Bezoekers moeten goed op de hoogte zijn van alle voorgaande regels. Daarom zijn horecabedrijven verplicht ze binnen en buiten en op het terras op te hangen. Ook moeten ze de regels op hun website en social media plaatsen.

Coronaproof Transcom

Coronaproof Abe Lenstra Stadion